Houtbouw Lente: heerlijk en eerlijk wonen

Dag van de HOUTbouw ’24!

Zaterdag 8 juni 10–14 uur

Na het enorme succes van vorig jaar openen dit jaar maar liefst 5 locaties de deuren. Leer en ervaar alles over de houtbouw beweging bij jou in de buurt. Hout, eerlijk bouwen heerlijk wonen!
Dag-van-de-Houtbouw-Wedstrijd-Potlood
ONTWERPWEDSTRIJD 
Hoe ziet jouw ideale houten huis eruit?
Wordt jouw ontwerp
echt gebouwd?!

Houtbouw Lente woningcorporaties

Deelnemende locaties
1 STEK in De Groote Wielen

Woningcorporaties JOOST en Zayaz Barli

Openingstijden: 10.00 – 14.00 uur
Adres: Bleekveld Rosmalen (parkeren aan Rosmalensedijk Rosmalen)

Op STEK worden ruim 200 houtbouw woningen gebouwd die voor het merendeel uit biobased materialen bestaan. Een unieke woonbuurt in
De Groote Wielen, waar gemeenschap en groen samenkomen. Hier vormen individuele erven levendige buurten, waar bewoners samenleven, delen en zorgen voor elkaar en de natuur.

2 Woningfabriek Barli

Ontdek het hele proces van hout naar huis!

Openingstijden: 10.00 – 14.00 uur
Adres: Jagersveld 6, Uden

In dé woningfabriek van Nederland bouwt Barli elk jaar meer dan 1.000 houten woningen en appartementen. Die gaan bijna kant-en-klaar de deur uit en dat gaat razendsnel! Bekijk met eigen ogen het houten hoofdkantoor, loop door de reusachtige assemblagehallen of bezoek de prachtige modelwoning.
Leuk voor jong en oud, want kids kunnen zelf aan de slag!

3 Muntelaar

Woningcorporatie Area Barli

Openingstijden: 10.00 – 16.00 uur
Adres: Muntelaar Veghel Parkeren via parkeerterrein Koning Willem 1 College, Muntelaar 10 Veghel (GPS 51.6202171, 5.5624613)

Area bouwt aan Muntelaar, naast twee middelbare scholen, 24 modulaire woningen. Deze duurzame houtskeletbouwwoningen zijn bedoeld voor woningzoekenden die geholpen zijn met een tijdelijke oplossing. Op verzoek van de naastgelegen scholen wordt bekeken of een deel van deze woningen ingezet kan worden voor jongeren (18 t/m 27 jaar) en startende leerkrachten.

4 Klein Oers

Woningcorporatie ’thuis Bouwbedrijf Versteegden B.V.

Openingstijden: 10.00 – 15.00 uur
Adres: Eindhovensebaan 8 Veldhoven

In Veldhoven verrijst Ecodorp Klein Oers, mogelijk het duurzaamste dorp van Nederland. Bij de 40 woningen worden innovatieve methoden toegepast, zoals houtskeletbouw en droogtoiletten. Het dorp dient als een ‘living lab’ voor duurzaam bouwen. Bouwbedrijf Versteegden is trouwens ook de aannemer van project Boschgaard, één de voorloopprojecten van Houtbouw Lente.

5 Heijmans Horizon

Woningcorporatie ’thuis Heijmans

Openingstijden: 10.00 – 14.00 uur
Adres: Moddermanstraat 2 Eindhoven

In de Eindhovense wijk ´t Ven maken 129 woningen plaats voor 249 nieuwbouwwoningen. Daarvan zijn 88 houtskeletbouwwoningen van Heijmans, geschikt voor zowel gezinnen als één- en tweepersoonshuishoudens. Oorspronkelijk koos ‘thuis voor een huurwoning met een betonnen casco, totdat Heijmans hen attendeerde op de Horizon woning.

Bekijk onze aftermovie van vorig jaar
Scroll naar boven