Houtbouw Lente: heerlijk en eerlijk wonen

Project

Finch
locatie n.t.b. in de gemeente Bergen op Zoom / Steenbergen
20

Stadlander heeft in de periode 2015-2018 samen met de gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen onderzoek gedaan naar de toepassing van tijdelijke huisvesting in de vorm van modulaire units. De Finch module is als meest geschikt naar voren gekomen. De volledig uit hout opgetrokken zelfstandige modules bieden een comfortabele oplossing voor het tijdelijke huisvestingsvraagstuk en scoren goed op aspecten van duurzaamheid en circulariteit. De toepassing van degelijke en duurzame materialen creëert een prettig binnenklimaat en een aantrekkelijke uitstraling, met een positieve invloed op de lokale inpassing en verhuurbaarheid.

Fase en status

De plannen voor de Finch woningen zijn niet gerealiseerd in 2018. Stadlander heeft als vervolg hierop de ambitie om binnen 2 jaar een pilot project te realiseren in hun werkgebied.

Type woning
Gestapeld
Fase van het project
Initiatieffase
Organisatie
Stadlander
Specialist(en)
Michiel Miedema
Website van het project

Finch

Opzet van pilot project houtbouw in werkgebied van Stadlander.
Kansen

Als vervolg hierop is de ambitie om binnen 2 jaar een pilot project te realiseren in het werkgebied van Stadlander van minimaal 20 grondgebonden woningen. De volledig uit hout opgetrokken zelfstandige modules bieden een comfortabele oplossing voor het tijdelijke huisvestingsvraagstuk en scoort goed op aspecten van duurzaamheid en circulariteit.

Uitdagingen

Door afname van de initiële aantallen te huisvesten statushouders, alternatieve oplossingen voor het huisvesten van 1- en 2-persoonshoudens in de regio, alsmede weerstand in de omgeving van beoogde locaties en de hoge kosten per woning zijn de plannen in 2018 voor de Finch woningen uiteindelijk niet gerealiseerd.

Scroll naar boven