Houtbouw Lente: heerlijk en eerlijk wonen

Nieuws

Dag van de HOUTbouw – zaterdag 17 juni 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 stellen bouw- en infrabedrijven met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw.
Houtbouw Lente sluit daar graag bij aan en organiseert de Dag van de HOUTbouw. Deze dag biedt jong en oud de kans om te ervaren hoe we met hout bouwen en zelf de unieke sfeer te beleven. Houtbouw verdient in Nederland veel meer aandacht, omdat het een van de meest veelbelovende en duurzame oplossingen is voor de huidige uitdagingen in de bouwsector.

Tijdens de Dag van de HOUTbouw is er een route die langs 4 houtbouw-locaties in Uden en ’s-Hertogenbosch gaat. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op deze bouwplaatsen.

Hieronder staat de interactieve routekaart met adressen en openingstijden. Zo kan iedereen goed voorbereid op pad gaan.


 

  • Neem eerst een kijkje in de productiehallen van Woningfabriek Barli in Uden. Hier bouwen ze modulaire woningen in hout.
  • Vervolgens gaat de route naar De Bogerd in Uden. Daar bouwt bouwbedrijf Van der Heijden sociale huurwoningen voor Area, met extra aandacht voor een groene woonomgeving.
  • De volgende stop is bij WonenZoals in ’s-Hertogenbosch (van BrabantWonen). Sinds 2021 wonen hier 18 jongvolwassenen met een beperking. Hier kunnen bezoekers het resultaat aan de buitenkant zien van het woongebouw dat is gemaakt van kruislaaghout (CLT).
  • Tenslotte ben je welkom bij Woongroep Boschgaard in ’s-Hertogenbosch. Bouwbedrijf Versteegden en Boschgaard realiseren hier 19 sociale huurwoningen met een wijkcentrum voor Zayaz, waarbij ze meer dan 85% van hergebruikte en andere ‘oogstmaterialen’ gebruiken.

Met hout bouwen heeft veel voordelen

Hoewel er veel goede voornemens zijn, bouwen we in Nederland helaas nog maar slechts 2% van de bouwprojecten met hout. Tijdens de Dag van de HOUTbouw laten we graag aan een breed publiek zien wat er wél kan en hoe dit in de praktijk werkt. En dat is hard nodig, omdat de traditionele bouwmethode onder druk staat door milieuproblemen, grondstof schaarste, technologische ontwikkelingen en de vraag naar duurzame oplossingen. Dit stimuleert de verschuiving naar meer duurzame bouwmethoden, zoals houtbouw. Bij houtbouw is de CO2-uitstoot bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan bij traditionele bouwmethoden en hout slaat zelfs CO2 op.

Wil je alvast een kijkje in de woningenfabriek van Barli? Kijk dan hier:

Scroll naar boven