Houtbouw Lente: heerlijk en eerlijk wonen

Nieuws

Seminar Biobased Bouwen – dinsdag 5 juli 2022

Met het CLT-project PUUR Wonen in Meerhoven als decor, zijn 5 juli 2022 door inspirerende sprekers en de vele deelnemers ervaringen en visies gedeeld over Biobased Bouwen. De concrete toepassingen van nu en de vele kansen die we met elkaar moeten verkennen om onze leefomgeving duurzaam en verantwoord in te kunnen richten.

Duurzaam Gebouwd en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen hebben het initiatief en de organisatie voor hun rekening genomen om kennis te delen over Biobased Bouwen. De volgende stap om tot een nieuwe bouwcultuur te komen.

Onder leiding van dagvoorzitter Norbert Schotte (Alba Concepts) was het woord aan de volgende sprekers. Wouter Schik (Arcadis): “Zie Biobased niet als Pilot maar beleef het als Business as Usual.’ Laurens Taal (Aveco de Bondt): “Het volgende gebouw wordt Biobased zonder installaties, het kan.” Joop Ketelaars (gemeente Eindhoven): “Maak het verschil door samen te kiezen voor duurzaam. The Next Step als aanpak helpt ons om samen keuzen te maken.” Jetske Tielen (Programmaleider reisprogramma houtbouw): Grondstoffen regionaal benutten, we deden het vroeger al, we zijn het vergeten en moeten daar naar terug. De rieten kap van de boerderij van mijn oom moet gedekt worden van het riet dat staat op de naastgelegen akker. Inzet van regionale grondstoffen is traditioneel bouwen.”

Scroll naar boven