Houtbouw Lente: heerlijk en eerlijk wonen

Nieuws

Dutch Design Week – donderdag 26 oktober 2023

Houtbouw Lente op Dutch Design Week

Lente is 2 jaar geleden partner geworden van de The Exploded View. The Exploded View staat voor een radicaal nieuwe kijk op de realisatie van een woning: het uit elkaar halen en ontleden van de eindeloze hoeveelheid toepassingen die in een huis te vinden zijn, om ze vervolgens weer op te bouwen met circulaire methoden en biobased materialen. Als vervolg hierop geeft Lucas de Man een zeer inspirerende presentatie over Possible Landscapes. Een schaalmodel van een stuk van de Achterhoek, om zichtbaar te maken hoe biobased materialen bijdragen aan een prachtig landschap, verdienmodel voor boeren én biobased bouwen.

Boschgaard is te gast bij het provinciale netwerk Brabantse Aanpak Circulair Bouwen (BACB). Bewoner Jochem Kromhout van Boschgaard vertelt samen met aannemer Mark Versteegden en projectbegeleider Jurgen Arts van Zayaz over dit iconische circulaire project: sociale huurwoningen gebouwd met bijna 90 procent hergebruikte materialen! Hoe dan?!

Verder geeft de architect van Buro Kadeeen vlammende presentatie over Biobased Boschveld Voor BrabantWonen ontwikkelen zij een duurzame, circulaire en biobased woning als alternatief voor een sociale rijwoning. Met dezelfde bouwkundige kwaliteit en uitstraling. Wonen zonder impact. Met als doel om 4 sociale huurwoningen te ontwikkelen én te realiseren die CO2-negatief zijn.

Scroll naar boven